Dit zijn de food trends voor 2022!

In deze tijd wil iedereen wat hij wil wanneer hij het wil. Voorbij zijn de dagen dat je moet wachten tot je eten gekookt of afgekoeld is voor je het kunt opscheppen.

Dit heeft geleid tot een verschuiving van trends over de hele wereld waar de consument gemak zoekt in zijn maaltijden. Ze geven ook om hoe hun maaltijden gemaakt worden en waar ze van gemaakt zijn. Alleen al in de Verenigde Staten geven consumenten 35 miljard dollar per jaar uit aan pizzabezorging en dagelijks eten 4 miljoen mensen van die pizza’s. En veel van die leveringen gaan naar huizen waar maar één persoon alleen thuis woont!

Voedselproducenten hebben nota genomen van deze verschuiving in trends en de wereldvoedselindustrie verandert snel hoe ze voedsel maken om aan de behoeften van de consument tegemoet te komen. Hieronder volgen vijf trends in eten en drinken die over de hele wereld snel opgang maken.

1) Plantaardig voedsel is beter voor je

Een van de grootste trends in zowel eten als drinken is de verschuiving naar plantaardig voedsel. Meer dan 70 procent van de Amerikanen zei dat ze hun vleesconsumptie wilden verminderen, volgens een enquête van marktonderzoeksbureau Mintel. Deels komt dat doordat ze gezonde opties willen, maar ook omdat vegetarisch of veganistisch zijn cool is geworden. Ze zijn vooral in zwang geraakt bij millennials, die vaker dan welke andere generatie ook dierlijke producten helemaal vermijden. Dit betekent dat bedrijven ze overal in restaurants beschikbaar maken. McDonald’s bracht onlangs zijn veganistische burger terug in Zweden, waar ze in de eerste week dat hij te koop was 6 miljoen stuks verkochten. Maar dit is niet alleen een grote trend bij vleeseters – meer dan de helft van de vegetariërs zei dat ze minder vlees zouden eten als ze de kans kregen om plantaardige alternatieven uit te proberen.

Dit wakkert de belangstelling van bedrijven aan voor lab-gekweekt vlees of plantaardige eiwitten voor hun producten. Dit is weg van echt dierlijk vlees en in plaats daarvan iets hebben dat een vergelijkbare smaak heeft, maar zonder al het slechte dat je krijgt van het eten van rauw vlees of gekookt vlees. Je weet waar ik het over heb. Kijk naar Impossible Foods – ze maken momenteel “bloedende” hamburgers die helemaal van planten gemaakt zijn! Deze zijn te vinden in plaatsen als white Castle en andere hamburgertenten in het hele land.

In feite werd er in 2016 9 miljoen pond lab-gekweekt vlees geproduceerd, wat een negenvoudige toename is ten opzichte van 2015. Dit betekent dat het weliswaar nog even kan duren voor je naar een kruidenier kunt gaan en een “lab-grown” biefstuk kunt oppikken, maar dat er geen reden is waarom je er niet zelf thuis een zou kunnen maken of er een bij een restaurant zou kunnen halen!

2) Aangepaste drankjes voor kinderen

Ouders zoeken vaak naar mogelijkheden die beter zijn voor hun kinderen dan wat ze anders zelf zouden kiezen. Dit heeft geleid tot een expansie van op kinderen gerichte aangepaste dranken, zoals sapdozen, melkdozen, yoghurtzakjes, en meer. Alleen al in 2012 bedroeg de wereldmarkt voor dit soort drankjes ongeveer 5 miljard dollar en de bedrijven zagen elk jaar een groei met dubbele cijfers. Er zijn zelfs bedrijven die gepersonaliseerde melkdozen of sapdozen maken via een machine waarin je je eigen soort melk, sap smaak, enz. kunt kiezen.

3) Voeding voor atleten

Het speelveld is een beetje veranderd als het gaat om atleten en wat ze eten. Jarenlang is de mantra geweest “je bent wat je eet” en atleten hebben die zin heel serieus genomen. Ze leven volgens strenge diëten met veel groenten, mager vlees, complexe koolhydraten – gezond spul zoals dat

Maar de laatste tijd is er een toename van sportsterren die voor de wedstrijden suikerhoudende granen eten! Dit komt omdat het lichaam van veel spelers niet in staat is complexe koolhydraten of groenten snel genoeg te verwerken om er tijdens een wedstrijd energie uit te halen. Ze kunnen de snelle energie die ze nodig hebben halen uit eenvoudige suikers in cornflakes, maar ze kunnen zich er futloos door voelen als ze er in de aanloop naar de wedstrijd te veel van gegeten hebben.

Dit heeft veel atleten ertoe gebracht om gewoon de normale maaltijden te eten die iedereen gedurende de dag eet en dan hun maaltijd voor de wedstrijd iets te eten dat veel suiker bevat – zoals Cap’n Crunch – omdat je daar snel energie van krijgt.

4) Gezond eten bedriegt je geest

OK zeker, salades zijn gezond… maar leveren ze ons ook echt meer voedingsstoffen dan andere soorten voedsel?

Niet echt! Dit is geen mening; dit is een wetenschappelijk feit! Je weet hoe als je een salade eet je het gevoel hebt dat het gezond is, maar als je dan naar huis gaat en je broek uittrekt zit hij zo strak. Er zit niets in salades dat je lichaam daadwerkelijk kan helpen iets snel te verteren, wat betekent dat je tijdens de maaltijd niet de grootst mogelijke hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.

Maar dit betekent niet dat salades slecht zijn! Ze kunnen nog steeds een belangrijk deel van iemands dieet zijn – bedenk alleen dat je misschien meer voedsel nodig hebt dan wat er bovenop de sla ligt, wil je lichaam echt alles binnenkrijgen wat het nodig heeft.

5) Nieuwere soorten voedingsmiddelen

De soorten voedsel die we ons hele leven al eten zijn in de loop van de tijd veranderd door nieuw onderzoek over gezondheid of door marketing pogingen van bedrijven om hun producten gezonder te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Zo stond transvet vroeger overal op de schappen van onze kruidenierswinkels en in fast-food restaurants omdat het eten er beter door smaakte. Maar wetenschappers hebben bewezen dat het hartaanvallen veroorzaakt, dus nu kun je weinig meer vinden waar transvet in zit. Dit is geweldig voor je gezondheid, maar betekent dat veel mensen nu voedingsmiddelen die ze vroeger aten – zoals koekjes – aan het wegsnijden zijn omdat hun ingrediëntenlijst “gedeeltelijk gehydrogeneerde sojaolie” bevat in plaats van gewone gewone sojaolie.

Aanbevolen Artikelen