Meer sfeer in de keuken? Handige tips!

Het is best moeilijk om voor sfeer in de keuken te zorgen. Toch vormt de keuken een waardig onderdeel van het interieur! Genoeg reden dus om er iets van te maken. Ben je op zoek naar tips voor een sfeervolle keuken? We delen ze graag met je.

Koffiehoekje inrichten

We worden er allemaal blij van: koffie! Laat koffie dan ook een hoofdrol spelen in je keuken. Dat lukt door een gezellige koffiehoek in te richten. Dit kan een hoekje op het aanrecht zijn, of juist een los tafeltje of kastje. Haal een mooie koffiemachine in huis. Er zijn er genoeg te vinden! En geef ook de koffie een leuke plek. Plaats de koffie in mooie bakken of stop capsules in speciale houders. Drink je graag Nespresso koffie? Voor deze capsules zijn er zeker veel houders te vinden. Allemaal even mooi en design-waardig! Je zet dit naast het koffiezetapparaat neer, of bijvoorbeeld op een wandplank aan de muur.

Houten planken aan de wand

We hadden het hierboven al kort over planken aan de muur. Dit zorgt direct voor sfeer in de keuken. In moderne keukens zien we deze planken dan ook vaak naar voren komen. Als je ruimte hebt voor een kleine verbouwing, is het een idee om de hangende keukenkasten te vervangen voor houten planken. Ga voor robuuste houten planken, die er doorleefd uitzien. Zo zorg je namelijk voor veel sfeer in de keuken!

Fraai serviesgoed en meer

Wat je vervolgens neerzet op die houten planken? Precies: mooie keukenbenodigdheden! Spaar bijzonder servies, van borden tot mokken. Ook potten met pollepels en spatels staan hier goed. Het is aan te raden om een verzameling aan kleuren samen te laten komen, of om in ieder geval voor een opvallende kleur te kiezen. Dit brengt namelijk meer sfeer naar de keuken toe dan basic witkleurig serviesgoed. Al ligt het er uiteraard ook maar net aan wat er het best bij jouw smaak past.

Accessoires in de keuken

Wat je nog meer kwijt kunt op de houten planken – en sowieso op meerdere plekjes in de keuken? Dat zijn accessoires. Zet een plantje neer in een leuke plantenpot. Kies voor een kruidenplant, zodat de plant direct een functie heeft. Op de afzuigkap kun je beeldjes of souvenirs neerzetten. Op die manier dient je keuken niet enkel meer een praktisch doel, maar is de keukeninrichting een verlenging van je verdere mooie interieur.

Bar in de keuken

Heb je nog ruimte vrij in de keuken? Dan hebben we een laatste tip: richt er een barretje in. Aan het keukeneiland bijvoorbeeld, mocht je zo’n eiland hebben. Of in een hoek van het aanrecht. Een klein, smal tafeltje neerzetten is tevens een optie. Ga er ontbijten of borrelen – om van de keuken een wat interactievere plek in het huis te maken. Dat is wel zo gezellig!

Aanbevolen Artikelen