De lekkerste wijn voor op het terras

De ene wijn is de andere niet, en in de loop der jaren heb je vast zo je vaste gewoontes en voorkeuren ontwikkeld. Misschien is er een bepaalde soort wijn die je het lekkerst vindt, altijd en overal. Groter is de kans echter dat je je ‘vaste’ wijnen hebt voor zo je vaste momenten en plekken waar je komt. Zo zijn er bijvoorbeeld van die wijnen die extra goed lijken te smaken op een zonnig terras. Welke heeft jouw voorkeur?

Er gaat niets boven een lekker koel glas

Zodra het in het voorjaar een paar dagen droog is, en de temperatuur voorzichtig zo richting de 15 graden kruipt, zie je ze weer opgebouwd worden: de terrassen. En zodra ze er staan, zitten ze ook meteen vol. De meeste Nederlanders vinden het heerlijk om op een terrasje te zitten. Ten eerste natuurlijk omdat mensen kijken onze nationale hobby is, en nergens kijkt het zo goed als op een terrasje in de binnenstad. Tel daarbij op dat veel van de terrassen maanden achter elkaar gesloten blijven in herfst, winter en lente, en het is niet zo vreemd dat we staan te springen om erop plaats te nemen zodra het weer kan. 

Alhoewel je op een terras van alles kunt drinken, van koffie tot frisdrank en bier, is een wijntje bij velen toch echt favoriet. Lekker in het zonnetje genieten van zo’n mooi glas vol, heerlijk. En omdat we vooral in de zomers op het terras komen, zijn de wijnen die vooral in de zomer populair zijn de meest bestelde. 

In de zomer gaat de voorkeur van veel mensen uit naar gekoelde drankjes, en daarom is ook de wijn die we gekoeld drinken vaak favoriet. Dat betekent een lekkere gekoelde witte wijn, droog of zoet, of juist een fruitig glas rosé. Zijn dit ook jouw favorieten, of geniet je juist in de zomer van een glas rode wijn?

Omdat het leven een feestje is

Natuurlijk mag het ook best een beetje gevierd worden als het zonnetje schijnt en de temperaturen oplopen, zo vaak is dat nu ook weer niet het geval. En welke wijn is bij uitstek geschikt om een feestje mee te vieren? Precies, een goede mousserende wijn! Champagne is natuurlijk de bekendste, maar er zijn nog veel meer keuzes. Een beetje decadent is het misschien wel, een fles bestellen gewoon om te vieren dat het zomer is, maar waarom zou je het niet doen? Het leven is een feestje, zeker als de zon schijnt, en er is geen enkele reden om dat niet te vieren!

Aanbevolen Artikelen