5 manieren om je gasten te vermaken met lekker eten

We kennen allemaal het gevoel van angst als we ons realiseren dat we gasten moeten vermaken. Het geklets. Het gedwongen gelach. Het opruimen. Bah. (Geintje natuurlijk, er gaat niets boven samenzijn met vrienden!) Hoe dan ook, hoe gezellig het ook is, er is altijd één redding: het eten. Als je er genoeg tijd en moeite in steekt, kan het eten de ster van de show zijn en je gasten alles doen vergeten over je onhandige pogingen tot conversatie. Hier zijn 5 manieren om precies dat te doen:

1. Maak het mooi

We eten eerst met onze ogen, dus neem de tijd om je gerechten er net zo goed uit te laten zien als ze smaken. Garneer met kruiden, strooi er wat verkruimelde kaas of spek op, of besprenkel met een saus of glazuur. Zelfs als je een gourmetstel op tafel neerzet, kun je de accessoires leuk decoreren. Wat je ook doet, zorg ervoor dat het er appetijtelijk uitziet!

2. Word creatief met presentatie

Denk buiten de traditionele bord-en-vork opstelling en word creatief met hoe je je eten serveert. Je kunt bijvoorbeeld hors d’oeuvres aan tandenstokers prikken, minitaartjes in mason jarsars serveren, of Shot Glasses gebruiken als mini serveerschaaltjes voor shooters, trifles of andere desserts. Zorg ervoor dat je je idee van tevoren uittest, zodat je op de dag van het feest je haar niet uittrekt!

3. Breng de sfeer met muziek en verlichting

De juiste sfeer kan een feest maken of breken, dus neem de tijd om de sfeer te bepalen met muziek en verlichting. Kaarsen zijn altijd een leuke touch, en als je het helemaal te gek wilt maken kun je zelfs investeren in laagspannings-LED lampjes die je in de kamer kunt hangen of achter gordijnen kunt ophangen. Wat muziek betreft, kies iets dat de sfeer waar je voor gaat aanvult, maar niet zo luid is dat het gesprekken overstemt.

4. Houd het seizoensgebonden

Seizoensgebonden ingrediënten zijn niet alleen betaalbaarder, maar ze smaken ook beter omdat ze niet de halve wereld zijn verscheept en voor wie weet hoe lang in een pakhuis zitten. Bovendien is het gebruik van seizoensproducten een geweldige manier om je gasten te imponeren met je culinaire creativiteit (bijvoorbeeld geroosterde herfstgroenten, zomerse fruitsalade, enz.)

5. Denk ‘outside the food’

Als je je gasten echt wilt overdonderen, denk dan eens ‘outside the food’! Bijvoorbeeld, in plaats van alledaagse kippenborsten te serveren, waarom probeer je niet iets als kip paillard? Of in plaats van gegratineerde aardappelen, wat dacht je van zoete aardappelgratin? Of wat dacht je van het neerzetten van een pizzarette waarmee je gasten zelf hun eigen pizza’s kunnen maken? Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om het het fine-tunen van je recepten of food-ideeën, dus wees creatief!

Jouw beurt! Welke tips heb jij om indruk te maken op gasten met lekker eten? Deel ze met ons en wellicht featuren we ze in een van onze nieuwe blogs. Veel eetplezier!

Aanbevolen Artikelen