Hoe maak jij de lekkerste poké bowl?

Je hebt vast al een keer kennis gemaakt met het fenomeen poké bowl. Een heerlijke kom met daarin rijst, vis, avocado, boontjes, komkommer, sesamzaadjes, zeewier en, natuurlijk, een heerlijk sausje. Als je de ingrediënten zo leest, zul je vast denken dat de poké bowl, net als sushi, van Japanse origine is. Maar nee. De poké bowl is een Hawaiiaanse uitvinding. Waar dit heerlijke gerecht ook vandaan komt, je hoeft niet te wachten tot je weer een keer uit eten gaat. De lekkerste poké bowl maak je namelijk gewoon zelf. Je kunt online de heerlijkste recepten vinden, maar het begint allemaal bij de basis: de rijst.

Hoe krijg je de rijst precies goed?

De rijst is de basis van iedere poké bowl. Oké, je kunt ook kiezen voor quinoa, maar de traditionele poké bowl wordt gemaakt met rijst. Het valt echter nog niet mee om de rijst precies goed te krijgen. Ook kan het soms lastig zijn om te bepalen welke rijst het meest geschikt is. Daar heeft Lassie de perfecte oplossing voor: speciale rijst voor poké bowls. Volg de aanwijzingen op de verpakking en het kan niet misgaan. Twijfel je aan je eigen kunnen? Dan is er de kant en klare poké bowl-rijst, ook van Lassie. Hier zijn de ingrediënten azijn en suiker al aan toegevoegd. Kwestie van een minuutje in de magnetron of een paar minuten stomen boven een pan met kokend water.

Wat doe je in de poké bowl?

De meeste mensen kiezen voor traditionele ingrediënten in een poké bowl. Denk dan aan zalm, tonijn of garnalen. Maar wat nu als jij geen vis-fan bent? Dan kun je nog steeds een heerlijke poké bowl maken. Kies dan voor krokant gebakken kip in plaats van vis. Eet je liever vegetarisch? Dan laat je de vis of de kip gewoon weg. Je kunt namelijk ook een heerlijke vegetarische poké bowl maken. Doe er dan edame boontjes in, komkommer in kleine stukjes, blokjes avocado en geraspte wortel. Ook mango is bij veel mensen een favoriet onderdeel van de poké bowl. Zorg in ieder geval voor een kleurig geheel, dat maakt dat de poké bowl direct aanspreekt en je er geen genoeg van zult krijgen. Ook maïs, rode kool en een gesnipperd lenteuitje kunnen zorgen voor een heerlijke kleurrijke maaltijd.

Hoe zit het met de saus?

Laten we eerlijk zijn: van droge rijst wordt niemand gelukkig, hoe lekker de andere ingrediënten ook zijn. En dus is het belangrijk om de rijst al een goede smaak te geven. Dit doe je door, volgens de verpakking, wat suiker, rijstazijn en een snufje zout toe te voegen. Maar dan ben je er nog niet. De rijst is dan lekker op smaak, maar je wilt dat je poké bowl een beetje spannend (en overheerlijk) wordt. Nu kun je er gewoon wat sojasaus over gieten. Dit zorgt voor een heerlijke zoutige smaak. En ja, dat is ook (juist!) lekker in combinatie met zoete ingrediënten. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Dan maak je zelf een sausje van mayonaise of yoghurt met een beetje sriracha saus. Lekker en nog kleurrijk ook. Ben je op zoek naar een flinke “kick”? Kies dan voor wasabimayonaise.

Hoe jij jouw poké bowl ook maakt, het wordt sowieso een feest om ‘m te eten!

Aanbevolen Artikelen