Wat neem jij mee vanaf je vakantiebestemming?

Nederlanders staan erom bekend dat we van alles meezeulen als we op vakantie gaan. Geen dag zonder hagelslag of onze eigen kaas! Alhoewel dat beeld echt niet meer in alle gevallen klopt, zijn er inderdaad nog meer dan genoeg mensen die zeker op het gebied van levensmiddelen liever zelf wat meenemen dan dat ze maar moeten wachten wat er op hun bestemming beschikbaar is. Maar we nemen niet alleen dingen mee naar onze vakantiebestemming toe, we nemen ook weer van alles mee naar huis. Wat zijn jouw favorieten, als het gaat om het meenemen van herinneringen vanaf je vakantiebestemming?

De lokale wijn

De lokale wijn is altijd leuk om mee naar huis te nemen, zeker als je deze tijdens je vakantie ter plekke regelmatig hebt gedronken. Neem je thuis een glaasje van die Provence rose of welke wijn je dan ook gedronken hebt, dan ben je in gedachten meteen weer terug op je bestemming, heerlijk. De meeste mensen nemen hooguit een fles of twee mee naar huis, zeker tijdens een reis met het vliegtuig kun je lastig je hele koffer er mee vol stoppen. Is de lokale wijn op, maar verlang je terug naar de smaak? Dan is het goede nieuws dat je dezelfde wijn, of eentje die er erg op lijkt, vaak ook in Nederland kunt kopen. Kijk goed naar het soort druif dat in je vakantiewijn gebruikt is, en let ook op de streek die vermeld wordt. Een Sauvignon Blanc is in Nederland prima verkrijgbaar, maar de ene soort is de andere niet. Door op zoek te gaan naar een wijn uit hetzelfde gebied als jouw favoriet, is de kans groot dat de smaak redelijk overeen zal komen.

Producten die we in Nederland niet kennen

Ook leuk om mee te nemen vanaf je vakantie: producten die we in Nederland niet kennen. Vooral als het gaat om etenswaren biedt het buitenland vaak dingen die we hier nauwelijks kunnen krijgen. Houdbare spullen meenemen en ze thuis nog eens eten, is altijd leuk. Maar ook meer praktische gebruiksvoorwerpen die je in Nederland nog nooit gezien hebt zijn altijd leuk om mee naar huis te nemen.

Flesjes uit het hotel

Goed, na al deze voorbeelden ook even wat Nederlanders nu écht het meest mee naar huis nemen: de flesjes shampoo en douchegel uit het hotel. Tja, netjes is het niet, maar voor velen zijn zij een leuk souvenir. Houd het wel een beetje netjes, en stop er niet je hele koffer vol mee. Een flesje is leuk als herinnering, maar een tas vol ga je echt niet gebruiken.

Aanbevolen Artikelen