Waarom willen mannen zo graag barbecueën?

Het mooie weer is in aantocht en dat betekent dat we de barbecue weer tevoorschijn kunnen halen. De geur van brandend houtskool en het sissende geluid van vlees op de barbecue. Eindelijk, het barbecueseizoen is aangebroken. Gezellig buiten eten met vrienden of familie is een van de leukste momenten in de zomer. Er is natuurlijk niets aangenamer dan buiten zijn met deze tropische temperaturen. Maar wie is eigenlijk de chef-kok die zorgt voor o.a. het gebraden vlees, kip en vis? Heb je wel eens opgemerkt dat dit in de meeste gevallen een man is? Maar waarom willen mannen eigenlijk zo graag achter de barbecue staan? Dit bespreken wij hieronder.

Typisch mannen

Hoewel vrouwen meestal de keukenprinsessen zijn, ontfermt de man zich in principe altijd over de barbecue. Met een biertje in de hand wordt de etenswaar gegrild. Vrouwen verzorgen meestal de bijgerechten, zoals salades, groenten en stokbrood. Als mannen achter de barbecue staan, krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Mannen en vrouwen zien het als een gewoonte dat de man als ‘barbecue-expert’ achter de barbecue staat. Vaak wordt de chef-kok vergezeld door andere mannen die zijn uitgenodigd voor het etentje. Mede als gevolg van onze cultuur wordt een man als de perfecte persoon gezien bij een barbecue. Wordt er gebarbecued dan komt er niet alleen warmte vrij, maar moet er ook rekening worden gehouden met houtskool en de aanschaf van barbecueaccessoires.

Mannelijke bezigheid

Veel mannen hebben een speciale band met de barbecue. Dat komt doordat het typerende ‘oergevoel’ naar boven komt. Deze emotie wordt versterkt door andere mannelijke bezigheden zoals het drinken van bier in gezelschap van andere mannen. Een barbecue is hét moment om met vrienden onbekommerd bij te praten en creëer je thuis het vakantiegevoel. Dit heerlijke gevoel hoort bij de zomer en dat maakt barbecueën zo populair.

De locatie

Er zijn tal van locaties om te barbecueën. Elke locatie heeft zijn eigen charme. De eerste plek die waarschijnlijk in je opkomt is je eigen tuin. Dit is de handigste optie, maar wat als je geen tuin hebt? Dan is het park of het strand een mogelijkheid. Wil je dit gaan doen, houd dan wel rekening met bepaalde regels die gelden als je in het openbaar wilt barbecueën. In Nederland hebben we ook barbecuezones. Het belangrijkste is dat je geen gevaar, overlast of hinder voor de omgeving veroorzaakt. De barbecue moet minstens twee meter afstand houden van bomen en struiken. Heb je een besluit gemaakt over de barbecuelocatie, dan kunnen er voorbereidingen getroffen worden. Zodra je al het eten en drinken in huis hebt, is de volgende stap het koel vervoeren ervan. In de zomerperiode zijn koeltassen hiervoor de oplossing. Kies voor koeltassen met opdruk zodat je geheel in stijl op de barbecuelocatie aankomt. Ook andere tassen, zoals goedkope rugzakken bedrukken is mogelijk aangezien je allerlei spullen zoals een picknickkleed, servies, etenswaren en drankjes mee moet nemen.

Aanbevolen Artikelen