Vier tips voor echte koffieliefhebbers

Een echte koffieliefhebber drinkt zijn koffie zwart. Maar is dat wel echt zo? Want juist als je het zwarte goedje kunt waarderen is het interessant om te ontdekken wat je er nog meer mee kan. Koffie biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden. Nu vraag je je natuurlijk af over wat voor mogelijkheden we het hebben. Lees om hierachter te komen snel verder, want van bubbels tot aan koffiedik en van ontbijt tot aan plantenvoedsel, alles is mogelijk.

Koffiedik voor jouw groene vrienden

Koffiedik is het bezinksel dat overblijft na het zetten van koffie. Dit vind je dus terug in je koffie bak of in het filter. Wist je al dat koffiedik heel goed is voor je huid? Zo kun je het koffiedik direct gebruiken als koffiescrub. Dit maakt je huid steviger doordat het de aanmaak van collageen een boost geeft. 

 

Koffiedik is niet alleen goed voor je huid; het geeft ook je planten een flinke boost als je wat koffiedik op de aarde strooit. In koffie zitten namelijk voedingsstoffen zoals magnesium en kalium, die de groei van je planten stimuleren. Een kopje koffie in de plantenbak gooien heeft echter weinig zin, dit is veel te zuur. Koffiedik is PH-neutraal en dus helemaal veilig voor je groene vrienden.

Koffie als ontbijt

En nee, we bedoelen niet dat je enkel met een kopje koffie moet ontbijten. Wij hebben namelijk de oplossing voor iedereen die geen tijd heeft voor zowel koffie als ontbijt; doe gewoon je koffie in je ontbijt! Een klassiek havermout ontbijtje smaakt namelijk heerlijk met een espresso erin. 

 

Zet een pannetje met een paar scheppen havermout, wat (plantaardige) melk en één kopje espresso op het vuur. Blijf dit roeren tot het een dikkere pap wordt. Voeg voor smaak eventueel wat kaneel en honing toe en top het goedje af met jouw favoriete fruit.

Wespen verjagen

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat ook het wespel seizoen voor de deur staat. Gelukkig zijn wespen in tegenstelling tot ons niet echt liefhebbers van koffie. Sterker nog, ze vinden het heel vies. En dat is fijn, want de meesten van ons zijn ook niet zo dol op wespen. Dus heb je helemaal zin om deze zomer lekker buiten te zitten zonder deze vervelende zoemende en prikkende beesten om je heen? Zet dan een schaaltje met ongebruikte gemalen koffie neer en steek die aan. De koffie brandt zonder vlam te vatten en laat een geur vrij die wespen verschrikkelijk vinden. Als je zelf geen zin hebt in de brandende geur is het ook al een optie om openstaande koffie verpakkingen (stazakken) op tafel te zetten. Met de meeste nieuwe hippe koffiemerken staat dit zelfs nog leuk.

Dé TikTok koffie

In de zomer van 2020 zagen we de koffie al voorbij komen, maar in 2021 werd het drankje een heuse TikTok-trend: de dalgona-koffie. Misschien kunnen we de koffie inmiddels zelfs een nieuwe klassieker noemen. In China is dit recept namelijk al heel lang een bekend, het recept komt hier dan ook vandaan. De Zuid-Koreanen namen het over en zorgden voor de grote internationale populariteit van het koude koffiedrankje. Het recept is simpel: meng twee eetlepels instant koffie, suiker en heel heet water met 400 milliliter van je favoriete (plantaardige) melk. Mix dit vervolgens met een staafmixer, en tada: je fluffy, TikTok-waardige koffie is klaar.

Aanbevolen Artikelen